Hiteles energetikai tanúsítványt állítunk ki

Egy hitelesített Energetikai Tanúsítvány

amit minden hivatal és hatóság garantáltan elfogad

Karcagi tanúsítási díjunk
90 m² alatti ingatlanokra:

30 000  Ft

FELMÉRÉS

Fél órás szemle az ingatlanban

TANÚSÍTÁS

A mérnöki számítások elkészítése

ÁTADÁS

Személyes átadás Karcagon, vagy postázás

A tulajdonos feladata az elkészíttetés

A tulajdonos feladata az energetikai tanúsítvány elkészíttetése, ha az ingatlant eladják vagy bérbe adják. A szakvéleménynek rendelkezésre kell állnia legkésőbb a szerződés aláírásakor, ugyanis a dokumentum HET sorszámát bele kell írni a szerződésbe.

A tanúsításhoz szükséges: az ingatlan címe, helyrajzi száma; a megbízó neve, számlázási címe; az ingatlanba történő bejutás lehetőségének biztosítása.

Szabályszerű tanúsítvány készítés

Hitelesítő HET szám

A Hiteles Energetikai Tanúsítvány (HET) sorszáma a szakvélemény jobb felső sarkában olvasható. Ezt a számot nem a készítő mérnök adja, hanem az Országos Építésügyi Nyilvántartás (OÉNY). Ez az online adatbázis tartalmaz minden építésüggyel összefüggő dokumentumot, az energiatanúsítványok is innen kérdezhetők le bárki által.

Mérnöki jogosultság

Az energetikai tanúsítvány készítés jogosultsági vizsgához van kötve, amelyet a Magyar Építész Kamara és Magyar Mérnöki Kamara szervez. A szakmagyakorlás feltételeit a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet írja le, ezek közül a legfontosabb, hogy a tevékenységet csak megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező mérnök végezheti.


A jogszabályi előírások

A tanúsítást a 176/2008 Kormányrendelet tette kötelezővé. Ebben a rendeletben tekinthető meg, hogy mely ingatlanokra és milyen esetekben kell elvégezni a munkát. Különösen javasolt megtekinteni a kivételekről szóló paragrafust, számos olyan helyzet van ugyanis, amikor nem kötelező elvégeztetni a vizsgálatot. A rendelet »

Nem kötelező a tanúsítás a jogszabály szerint

Karcag

Tanúsítói mérnöki szolgáltatásunk központja Karcag, Jász-Nagykun-Szolnok megye keleti részének legfontosabb városa. A megbízásaink nagy része családi lakóház, de bármilyen ingatlan épületenergetikai számításait vállaljuk. A Karcagon érvényes díjat az alábbiakban tekintheti meg. Az árakat e-mailben is visszaigazoljuk, többletköltség nincs. Küldje el nekünk az adatait az alábbi űrlappal, munkaidőben két órán belül válaszolnuk)! Egyedi díj szerint dolgozunk energetikai pályázatokhoz illetve használatbavételi eljáráshoz szükséges tanúsítás esetén, várjuk ajánlatkérését!

Lakóingatlanok tanúsítási díja Karcagon

0-90 m² alapterületig bruttó 30 000  Ft

91-120 m² alapterületig bruttó 32 000  Ft

121-160 m² alapterületig bruttó 34 000  Ft

Karcag körzetében vesszük fel a tanúsításokat

Kunmadaras, Kunhegyes, Kisújszállás, Püspökladány

Az energetikai tanúsítvány készítésre vonatkozó megkereséseket 40 km-es körzetből várjuk, Püspökladányba és Kisújszállásra rendszeresen járunk tanúsítani. Kunmadaras irányába hetente-kéthetente megyünk felmérni, várjuk megkeresését Kunhegyesről illetve akár Tiszafüredről is. Ezeknél a munkáknál az alap tanúsítási díjra kiszállási felárat számítunk rá, amiről egyszerűen tájékozódhat e-mailben kért árajánlattal.